Jurnal de lecturã (43)

CLUBUL V
de Kate Brian


Carte cumpărată împreună cu revista Bravo.

Rezumat: Mandy, Kai, Debbie și Eva, patru prietene foarte bune, candidează pentru bursa Treemont, dar că să câștigi bursa trebuie să fii pur fizic și sufletește.

Pentru a-și dovedi puritatea, Mandy propune ideea de-a înființa un club al virginității numit Clubul V.

***

Mandy este nevoită să se înscrie pentru bursa Treemont după ce tatăl ei este acuzat de fraudă fiscală, iar părinții ei nu sunt siguri că își pot permite să o trimită la Princeton.

Debbie își dorește să meargă la facultatea de design – FIT, dar părinții ei o obligă să meargă la Penn pentru a studia fizica precum tatăl ei. Dar puritatea lui Debbie este pusă la îndoială datorită reputației sale.

Kai ascunde un secret de prietenele sale. Atunci când este aleasă conducătoarea clubului, Mandy îi află secretul, iar în curând aceasta are de oferit niște explicații prietenelor și profesorilor, care le implică pe musafirul ei spaniol Andres.

Eva este singura pură dintre cele patru, iar între ea și Debbie se iscă un conflict. Riley, băiatul de care Eva este îndrăgostită este dorit de Debbie, iar prietenia lor riscă să se destrame din cauza lui.

PUNCTAJ: 2.5/5

Părerea mea: Dacă mi-ar fi spus cineva ca voi citi o carte despre virginitate, i-aş fi râs în faţă. 😆 Oh, vai. Nici nu știu ce să spun. Voi începe prin a spune că autoarea Kate Brian scrie frumos. Deși povestea nu a fost impresionantă, a reușit să-mi capteze atenția datorită scrisului ușor, simplu cu nici prea multe – dar nici prea puține detalii. La început mă enervau la culme personajele, dar pe urmă am realizat că au fost create în acel fel, au fost foarte realist caracterizate. Dintre cele patru mi-a plăcut Mandy, mi s-a părut cea mai ok și mi-a plăcut povestea ei. În schimb, Kai e o ciudată. 😐 În timp ce citeam mi-o imaginam drept o chinezoaică cu păr scurt, ochelari geek și un fes în cap [Ming din serialul Awkward]. 😆 A fost atât de enervantă și stupidă!!! Era o mincinoasă cu M mare, dar ea tot insista să intervină ca o lipitoare în viaţa lui Mandy și a celorlalte, arh! Şi Debbie m-a enervat nițel. Adică, i-a cucerit pe aproape toți băieții din școală și chiar atât de oarbă să fie încât să nu vadă că prietena ei Eva era îndrăgostită de Riley. Mda, dar mi-a plăcut că Eva a ripostat și Debbie s-a cumințit la finalul cărții. Cartea s-a terminat bine pentru fiecare dintre personaje. 🙂 La final, ce pot să vă spun? Mi-a plăcut cartea, mi s-a părut ok. Personajele au fost suportabile (mai puțin Kai, o mega-freak – eh, dar oriunde trebuie să existe și o oaie neagră, right?) și după primele 100 de pagini nu m-a mai plictisit cartea. O recomand celor care caută o lectură  ușoară cu o poveste simplă. 😉 [Apropo, punctajul de 2.5 nu înseamnă că e o carte rea, înseamnă că e o carte ok care mi-a plăcut.]

Comandă cartea de la editura Leda.

Reclame

13 gânduri despre „Jurnal de lecturã (43)

  1. Parca era un serial cu asta…da,cred ca era,pe care il urmaream mereu deoarece imi placea doza de umor din el.Pe langa faptul ca este o carte de genul comedie-adolescentina si cam atat,nu prea se exteriorizeaza din standardele minime ale acesteia.Este o nota corecta pe care i-ai dat-o,nu prea merita mult.Oricum cine vrea sa rada in acelasi timp cand citeste asta este o carte de recomandat :)).Felicitari pentru recenzie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s