Cărţi gratuite în tren? Hmm…

Dacă recent citeam despre introducerea stickerelor cu coduri QR care permit descărcarea gratuită de cărţi electronice de la editura Nemira în metrou, accesibile oricărui deținător de smartphone sau telefon cu internet, astăzi descopăr că se vor introduce cărți în trenuri!

Sincer, nici nu știu cum să reacționez la această veste. Într-adevăr ar fi un mod bun de-al determina pe român „să-și scoată cărțile de la naftalină”, pe lângă faptul că atunci când românul aude de cuvântul „gratis” clar îi este captată atenția. Dar cât timp vor rezista cărțile și stickerele în tren? Nu cred că vor exista tentații de-a fura cărțile (ironic, nu?), ci mai degrabă deteriorarea lor și dezlipirea stickerelor din răutate. Nu am avut ocazia de-a vedea cum arată acele stickere cu coduri, deci vorbesc teoretic despre distrugerea lor.

În altă ordine de idei, gălățenii și bucureștenii vor fi primii care vor avea ocazia să experimenteze cititul gratuit în tren. Dacă lumea va arăta interes faţă de această inițiativă începută de CFR Călători și BookLand, proiectul va fi extins și în celelalte trenuri InterCity. Există avantaje, să sperăm că vor fi puse în valoare. Voi ce părere aveți? Va prinde amploare proiectul sau să ne așteptăm la un eșec total și cărți sacrificate degeaba?

Dacă aveți ocazia de-a experimenta cititul în tren, împărtășiți cu noi experiența, aici pe blog! Aveți grijă să nu vă captiveze cartea și să pierdeți trenul sau să uitați să coborâți din el! 😆

Reclame

4 gânduri despre „Cărţi gratuite în tren? Hmm…

  1. Eu sincer cred ca este o idee buna, si in afara am vazut chestii de genul. Dar nu stiu cat de mult va tine la noi, mai ales cand vor ajunge in mainile unor cetateni foarte „educati” care probabil cand vor vedea carti vor incepe sa le rupa paginile, sa le mazgaleasca sau ce idei le mai vin lor. Oricum, initiativa este una buna si sa speram ca va si rezista 😀

  2. Eu cred ca este o idee buna, dar e si o experienta dragutza sa furi cartea respectiva din tren..glumeam ,dar ai vazut acel reportaj in care fusese prezentat un mijloc de transport in comun unde s-au furat un nr de carti?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s