Jurnal de lectură (64)

PUSHING THE LIMITS de Katie McGarry

9780373210497_SHC_SMP.indd

Carte cumpărată de la The Bookdepository.

Rezumat:

“Atât de greșiți unul pentru celălalt… și totusi atât de potriviți”

O noapte îngrozitoare i-a schimbat viaţa lui Echo Emerson pentru totdeauna. Din eleva populară a devenit introvertita ciudată cu cicatrici pe mâini, dar cel mai groaznic este faptul că nu își amintește nimic din acea noapte. A încercat cu ajutorul medicilor să-și recupereze amintirile pierdute, dar de fiecare dată era să-și piardă mințile. Noah Hutchins a pierdut totul după moartea părinților lui în acel incendiu. Plasat dintr-o familie adoptivă în alta, a învățat că sistemului nu-i pasă de soarta lui și orice i-ar promite adulții sunt doar minciuni. Comportamentul său i-a adus acuzația de „instabil emoțional” după ce și-a lovit tatăl adoptiv (doar pentru că l-a surprins lovindu-și propriul copil), iar acum are dreptul să-și viziteze frații mai mici, Jacob și Tyler, numai cu acordul familiei care îi creşte și cu supraveghere adultă. În afară de frații lui, Beth și Isaiah sunt celelalte persoane din viaţa lui care contează pentru el, alături de care locuiește în noua familie socială și împreună cu ei își petrece timpul fumând iarbă. În prima zi de terapie cu noul consilier, d-na. Collins, Echo îl întâlnește pe Noah, care face glume pe seama numelui ei, ca mai apoi cei doi să descopere că Echo va fi meditatorul lui Noah. Întâlnirile cu Noah o intimidează, pentru că el este o influenţă negativă, genul de băiat care consumă droguri și se folosește de fete. Şi totusi, o determină să se deschidă în faţa lui și să-i împărtășească experiențele ei traumatizante, iar când află povestea lui nu poate să nu simtă simpatie faţă de acel băiat. Cei doi pun la cale un plan prin care să obțină fişele lor din biroul d-nei. Collins, astfel Noah își va putea primi frații înapoi și Echo va afla adevărul despre acea noapte. Undeva pe parcurs cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt. Echo știe că se va alege cu inima frântă și Noah e conștient de incapacitatea lui de-a simți din nou ceva pentru alte persoane în afară de părinții și frații lui. După multe retineri, hotărăsc să înceapă o relație. Dar când viețile lor prea complicate le afectează relația și totul e prea copleșitor, este timpul ca cei doi să-și înfrunte propriile probleme… pe cont propriu.

PUNCTAJ: 5/5

Părerea mea:

478097_10151192085398051_1287998168_o

Holy Mother of Jesus Christ!!! Kudos pentru mine că mi-am ascultat instinctul și am cumpărat cartea!!! Deci. Am început-o la 12:00 noaptea și la 4 fără ceva – dimineața, citeam fără oprire, nici nu mai respiram.
Povestea lui Echo și a lui Noah a fost… wow, surprinzătoare. Am realizat că nu subiectul pe care îl abordează un autor în cartea sa îi determină faima sau eșecul, ci modul în care îl abordează și îl prezintă cititorilor. Katie McGarry face o treabă minunată! Drama din viețile celor doi este multă și dacă autoarea nu ar fi prezentat-o atât de bine, întreaga carte ar fi devenit un clișeu literar. O să vă vorbesc despre relația dintre Noah și Echo, pentru că este cea mai discutată parte a cărții. Să nu credeți că povestea lor decurge după următorul tipar: se întâlnesc, fac schimb de secrete și experiențe, se îndrăgostesc și wow! trăiesc fericiți fără probleme. Nu. De fapt, relația lor le complică și mai mult viaţa. E ok pentru 5-10 minute să uite despre gravitatea situației lor și să se bucure de afecțiunea și dragostea pe care și-o împărtășesc, dar la un moment dat acele clipe pașnice interferează cu realitatea crudă a vieții. Încearcă să se ajute reciproc, dar bagajul emoțional al fiecăruia este prea mare pentru amândoi și unul dintre ei ia decizia să fie pe cont propriu. M-au emoționat poveștile amândurora, dar mi-a plăcut Noah puțin mai mult decât Echo, probabil pentru că mi-a fost foarte greu să mi-o imaginez din punct de vedere fizic… și pentru că în spatele atitudinii lui de bad boy (care a durat destul de puțin) se afla un băiat bun; în afară de cele două personaje principale, bineînțeles, m-a cucerit Beth și de-abia aștept povestea ei – am citit primul capitol din Dare You To și ohmygosh! – a se vedea coperta volumului doi mai sus. 😉 Scenele preferate? La cinema, când Noah își împarte cina cu Echo și când tatăl ei face cunoștință cu Noah pentru prima data (nu vă dezvălui mai mult). În orice caz, trebuie să vă avertizez că nu este în totalitate o poveste de dragoste, ci ne sunt prezentate în paralel două poveşti emoționante de viaţă unite printr-o sinceră poveste de dragoste. 😀 Bănuiesc că ați realizat deja că mie îmi plac cărțile cu personaje controversate, pentru că m-am cam plictisit de stereotipurile fantasy… Dacă credeți că Pushing the Limits este pe placul vostru, atunci nu pierdeți debutul ei literar la editura Epica în 2013! 

Reclame

8 gânduri despre „Jurnal de lectură (64)

  1. he, he,cat de entuziasmata esti…bravo pt. recenzie , chiar m-ai facut sa-mi placa cartea…si sa-mi para rau pentru cei doi tineri, care au o viata asa grea..ar fi un scenariu grozav pt un film..sper s-o cumpar si eu cand va aparea…deja i-ati facut voi muulta publicitate acestei edituri, care nu are nici macar un site gata, dar care e pregatita sa debuteze in forta, si sper sa aiba si preturi bune..prima carte am vazut ca are un pret de 29.99…sper sa nu fie numai un pret de debut ..si sper sa faca si sponsorizari cei care au facut publicitate cartilor, fara a sti ca vor fi publicate la noi

  2. am auzit de aceasta carte ca este incredibil de buna la fel ca si easy :X,si sunt incantata sa stiu ca o editura romaneasca de la noi le va scoate <3,abiastept:un nou an cu multe carti noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s