Jurnal de lectură (70)

ALICE IN ZOMBIELAND – The White Rabbit Chronicles, volumul 1
 de Gena Showalter

alice in zombieland coverCarte achiziționată de la Book Depository.

Rezumat:

Tatăl ei a avertizat-o.
Monştrii sunt reali.

Dar ea nu l-a crezut niciodată, până în noaptea în care și-a pierdut părinții și sora într-un accident de mașină. În acea seară a văzut trupurile neînsuflețite ale părinților târâte de monștrii înfometați.

Alice Bell și-a petrecut mare parte din viață auzind poveștile tatălui ei despre monștrii, învățând cum să lupte împotriva lor și neavând permisiunea de-a părăsi siguranța casei la lăsarea întunericului. La împlinirea vârstei de șaisprezece ani, Alice își convinge părinții să meargă la spectacolul de balet al surorii ei Emma. Seara decurge normal, până la întoarcerea acasă când tatăl ei se sperie, cauzând accidentul.
Locuind acum împreună cu bunicii, care încearcă să se adapteze comportamentului ei tipic adolescentin, mergând la o nouă școală unde o revede pe Kat, care devine prietena ei cea mai bună, și observându-l pe Cole de care este atrasă la prima vedere, viaţa lui Ali ar putea fi pentru prima dată normală. Dar moartea tragică a familiei sale a adus la suprafață secrete periculoase, iar Alice Bell știe că viaţa ei nu va mai fi niciodată la fel, acum că monștrii sunt pe urmele ei. Determinată să-i distrugă pe monștrii care au despărțit-o de cei dragi, Alice este dispusă să plătească prețul propriei sale vieți. Iar la momentul potrivit, află că nu este singura conștientă de existenţa lor, ci la școală există un grup exclusivist care se ocupă cu uciderea lor, condus tocmai de Cole. Va fi Ali acceptată în echipă?

PUNCTAJ: 5/5

Părerea mea:

Alice
*Ah, sunt cam ruginită. Nu am mai scris recenzii de trei săptămâni sau mai mult, deci rezumatul nu e foarte reușit.* 😐 În schimb, cartea este extraordinară! Mă bucur atât de mult că am citit-o în vacanţă! La început, trebuie să recunosc, mi-a fost dificil să mă obișnuiesc cu stilul Genei Showalter, dar după trei capitole nu mai puteam lăsa cartea din mână. Cu siguranță titlul vă duce cu gândul la povestea Alice în Țara Minunilor, dar să știți că NU este o repovestire cu zombi! Autoarea a „împrumutat” diverse elemente din povestea originală pe care le-a valorificat în propria ei poveste, total diferită de cea a lui Lewis Caroll. Vă dau un exemplu, singurul pe care îl știu (pentru că nu am citit povestea originală), iepurele din Alice în Țara Minunilor apare sub forma unui nor în această carte cu o mare semnificație, dar nu intru în detalii pentru că ar fi spoiler. Personajele sunt absolut minunate și dacă sunteți curioși, pe site-ul autoarei găsiți poze. 🙂 În prima parte a cărții facem cunoștință cu o Alice marcată de tragedia morții familiei ei, dar pe parcurs se dovedește a fi puternică și curajoasă în orice situație. De asemenea este amuzantă, încăpățânată și reușește să îi țină frâu lui Cole, dar are și o latură vulnerabilă. Între ea și Kat se înfiripă una dintre cele mai loiale și sincere prietenii despre care am citit pană acum într-o carte. Atitudinea îndrăzneață și impulsivă a lui Kat este exact ceea ce are nevoie Ali. Gașca lui Cole este temută de toți elevii, dar în ciuda avertismentelor, curiozitatea lui Alice o motivează să deslușească secretul ascunși de aceștia. Idila dintre Ali și Cole se creează pe baza viziunilor pe care cei doi le împărtășesc chiar din prima zi de școală și scenele cu ei doi sunt adorabile. Au fost atâtea răsturnări de situație pe parcursul acțiunii, care m-au făcut să ador cartea și mai mult, pentru că nu credeam că e posibil să fie atât de complexă și captivantă o carte cu zombi. Originalitatea romanului este susținută și de noua prezentare unică a zombilor. De această dată zombi nu sunt morți vii, sunt spirite infestate foarte periculoase și greu de omorât chiar și pentru vânătorii de zombi.
În concluzie, „Alice in Zombieland” este o carte originală plină de răsturnări de situație, cu personaje perfect conturate, care va impresiona orice cititor care nu este în căutarea repovestirii „Alice in Wonderland”. 😀 Recomand!!!

Continuarea seriei: Through the Zombie Glass (2013)

Reclame

22 de gânduri despre „Jurnal de lectură (70)

  1. Deci coperta este bestiala, iar titlul…oo Doamne, imi imaginez cum e cartea.Cred ca face parte din topul catilor pe care mi le-as dori foarte mult.Felicitari pentru recenzie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s