Jurnal de lectură (71)

TREZITĂ ÎN ZORI DE ZI – Shadow Falls, volumul 2
de C.C. Hunter

trezita-in-zori-de-zi_site

Informații:
Editura: LEDA
Titlu original: Awake at Dawn
Coperta: cartonată
Nr. pagini: 480
Preț: 44.90 lei
Comandă cartea.

Descrierea oficială:

CE TAINE, MISTERE ŞI AMENINŢĂRI MAI ASCUNDE LUMEA SUPRANATURALĂ DE LA SHADOW FALLS – ÎNTRE SEDUCĂTORUL DEREK ŞI CURAJOSUL LUCAS, MINUNATA ŞI VULNERABILA KYLIE ÎŞI CONTINUĂ POVESTEA…

Kylie luptă în continuare să facă faţă vieţii din lumea reală, dar şi celei din lumea fiinţelor supranaturale din care nu este sigură că doreşte să facă parte. Întrebarea Ce fel de creatură sunt eu? o urmăreşte continuu şi îşi doreşte mai mult decât orice să găsească răspunsul. Înconjurată de vampiri, vârcolaci, metamorfi, zâne şi vrăjitoare, trebuie şi ea, la rândul ei, să descopere ce puteri are şi ce loc ocupă în marea familie a creaturilor din lumea fantastică. Dar, până atunci, are de înfruntat o fantomă insistentă care îi tot repetă că o persoană dragă ei îşi va pierde viaţa în curând, dar şi o creatură venită din partea întunecată a lumii supranaturale, care o urmăreşte pas cu pas. Curajoasa Kylie depăşeşte obstacole, realizează lucruri de care înainte nu era capabilă, trece prin momente palpitante şi tulburătoare, alături de adevăraţii prieteni. Şi fiindcă totul se petrece în Shadow Falls, o tabără de adolescenţi, nu poate lipsi nici povestea romantică. Cine va fi alesul? Seducătorul Derek sau vârcolacul Lucas? O carte amuzantă, emoţionantă, romantică, dar pe alocuri şi cu scene de-a dreptul înfricoşătoare, cu răsturnări de situaţii nebănuite şi cu personaje minunate care – indiferent dacă sunt vampiri sau vârcolaci, fiinţe umane ori metamorfi – ne arată că la minunata vârstă a adolescenţei totul devine posibil.

Părerea mea:
Hai că m-a surprins continuarea la Shadow Falls! Îmi era groază că atitudinea enervantă a lui Kylie va persista și mă va determina să urăsc seria, dar chiar a fost plăcută în acest volum. Îmi place în cărțile lui C.C. Hunter autenticitatea personajelor și cât de bine ilustrează aceasta comportamentul și gândirea tipic adolescentină. Dar cel mai mult ador ideea de tabără pentru adolescenți cu puteri supranaturale și locația în care se desfășoară acțiunea, cu acea cascadă misterioasă ascunsă în inima pădurii. Pe cititorii „Team Derek” acest volum îi va enerva la culme, pentru că deciziile pe care le ia Kylie în privința relației cu Derek nu sunt prea blânde. Pe mine chiar nu m-au afectat, pentru că mi-e absolut indiferent pe cine alege Kylie în final. Recunosc că în volumul anterior nu mi-a plăcut deloc Derek, în schimb chiar a fost drăguț în acesta și Lucas a devenit cam enervant… Relația dintre Kylie și mama ei evoluează foarte frumos, la fel și prietenia cu Miranda și Della. Indiferent de seriozitatea problemelor, cele trei se ajută reciproc. Miranda și Della sunt ok ca personaje, dar uneori replicile lor dure sunt prea exagerate și devin deranjante certurile lor. Holiday e o directoare foarte de treabă, dar pe cuvântul meu, pe tot parcursul cărții i-a dat lui Kylie aceleași sfaturi, de fiecare dată. 😆 😆  Dacă în primul volum aveam parte de glume referitoare la tumori, acum experimentăm cancerul vindecat la minut. Mda. Aş fi notat cartea cu punctaj maxim, dar pe mine mă deranjează asemenea vindecări miraculoase. 😐 În orice caz, vă garantez că acest volum este muuuult mai bun decât primul și foarte amuzant! Am stat pană dimineața trează ca să-l termin de citit și spre final avem parte de o răsturnare de situație șocantă.  Aaa, era să uit… Kylie dezvoltă noi abilități supranaturale, care îmbunătățesc întreaga carte. Fanii seriei vor fi uimiți de această continuare reușită! Eu aștept cu nerăbdare cel de-al treilea volum din seria Shadow Falls. Recenzia primului volum aici.

PUNCTAJ: 4/5

Reclame

17 gânduri despre „Jurnal de lectură (71)

  1. Am si eu primul volum,dar nu l-am citit inca..din cauza scolii. :D.Oricum,am citit descrierea si e foarte frumoasa.De fapt,ambele descrieri sunt minunate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s