Jurnal de lectură (72)

VISĂTOAREA – Evernight, volumul 2
 de Claudia Gray

Evernight-2_VisatoareaAcest titlu mi-a fost oferit de editura Leda şi poate fi comandat de pe site-ul editurii.

Rezumat:

Despărțirea de Lucas a constituit un moment dificil din viaţa Biancăi Olivier. Dar odată cu reînceperea noului an școlar la Academia Evernight, Bianca trăiește cu speranța că îl va revedea pe Lucas. Când acesta ia legătura cu ea prin intermediul unui prieten comun de-al celor doi, aceasta este dispusă să încalce regulile Academiei și să-i mintă pe cei de seama ei, doar pentru a-și vedea iubitul. Dar de la prima lor întâlnire dă de necaz, deoarece se amestecă cu unul dintre vampirii din cercul vânat de membrii grupului, din care face parte Lucas, și își riscă identitatea în preajma vânătorilor de vampiri. Şi pentru că încâlcelile nu se opresc aici, Balthazar, bunul prieten al Biancăi, află despre întâlnirile ei cu Lucas, dar atunci când vampirul vânat pare a fi sora lui pierdută, Charity, este de acord să păstreze secretul Biancăi și să o ajute să plece ocazional de la Evernight, susținând un adevărat spectacol pentru întreaga școală. În interiorul academiei se întâmplă lucruri stranii și fantome par să răsară la fiecare pas al Biancăi, punând în pericol siguranța celorlalți vampiri și creând suspiciuni în rândul elevilor umani, iar Bianca trebuie să se confrunte cu noi probleme și în afara porților Evernight-ului. Când cele două lumi se ciocnesc, impactul va sfâșia întreaga existenţă a lui Bianca, cunoștințele ei vor fi puse sub semnul întrebării, încrederea în persoanele pe care s-a bazat întreaga ei viaţă se va pierde și va fi nevoită să își aleagă propriul destinul.

PUNCTAJ: 3/5

Părerea mea:

„Partea supranaturală a primului om ucis s-a împărţit în două – trup şi suflet. Vampirii sunt trupul ne-mort. Stafiile sunt sufletul ne-mort. Puterile unora se deosebesc de ale altora. Şi conştientul nostru e diferit de al lor. De atunci suntem despărţiţi de ele şi de oameni.” (pag. 197)

Evernight_posterSeria Evernight continuă să mă surprindă. După ce am citit primul volum, care a fost imprevizibil, nu mă așteptam la o asemenea continuare palpitantă. Existenţa Biancăi este o adevărată complicație. În volumul doi reîntâlnim o protagonistă mult mai sigură pe sine, determinată să lupte pentru ceea ce își dorește și capabilă să ia propriile decizii. Pentru prima dată, Bianca își înfruntă părinții și le cere adevărul despre natura ei vampirică. Relația cu Lucas nu este în centrul atenției, deși toată acțiunea acestui volum pornește de la riscurile pe care amândoi și le asumă pentru a fi împreună. Lucas o pune pe Bianca într-o ipostază și mai confuză și de multe ori timpul pe care ar trebui să-l petreacă numai ei doi, se transformă în timp alocat vânătorii de vampiri. Avem ocazia să-l cunoaștem mai bine pe Balthazar, să-i aflăm trecutul. Aş putea spune chiar că prietenia dintre el și Bianca devine mai restrânsă, acum că cei doi împărtășesc două secrete care le-ar putea compromite șederea la Evernight. Fantomele sunt un nou subiect abordat în carte și creează neliniște printre elevii Evernight, dar cel mai interesant e faptul că adulții vampiri devin alarmați de siguranța Biancăi. Mi se pare foarte reușită abordarea autoarei și includerea fantomelor în poveste. De asemenea, ador sentimentul liniștitor pe care mi-l insuflă cartea în timpul lecturării. Stilul de scriere al Claudiei Gray are un efect calmant, chiar hipnotizant. Chiar dacă nu aprob seriozitatea relației dintre Lucas și Bianca, trebuie să admit că sunt o combinație specială. Visătoarea este o lectură ușoară, dar plină de răsturnări de situație, iar printre elementele fantastice veți descoperi că de multe ori aparenţele înșală și încrederea este neprețuită în orice relație.

Alte recenzii: volumul 1

Reclame

2 gânduri despre „Jurnal de lectură (72)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s