Jurnal de lectură (75)

UNEARTHLY – volumul 1, seria Unearthly
de Cynthia Hand

unearthly-press

♦ Carte primită cadou.

Rezumat:

Clara Gardner a aflat recent că este parțial înger și are un scop de îndeplinit. Când începe să aibă primele viziuni despre misiunea ei pe pământ, este nevoită să părăsească însorita Californie pentru a se muta în frigurosul Wyoming, unde scopul ei așteaptă să fie săvârșit: salvarea lui Christian Prescott. În viziunile ei, îl salvează pe acesta din incendiul unei păduri.
Ajunsă în noul oraș, îl întâlnește pe Christian, băiatul viselor sale – la propriu și la figurat, chiar în prima zi de şcoală. Obișnuită să fie în centrul atenției, Clara nu reușește să iasă din anonimat la noua școală, în comparație cu fratele ei Jeffrey, care atrage prea multă atenție. Mama Clarei, pe jumătate înger, insistă ca ea să se apropie de Christian și să se concentreze asupra scopului ei, o misiune dificilă când iubita lui Christian, cea mai populară fată din școală, este cu ochii pe ea. Astfel ajunge prietenă cu Wendy Avery, care îi face cunoștință cu fratele ei geamăn Tucker, un cowboy tipic și arogant. Iar mai apoi o cunoaște pe Angela, care este jumătate înger și se oferă să o ajute pe Clara. Zilele trec, iar îndeplinirea scopului se apropie și Clara este mai confuză ca niciodată. Odată cu sosirea vacanţei de vară, toți prietenii ei pleacă din oraș, inclusiv Christian. În oraș rămâne Tucker, care la insistenţele surorii lui, o invită pe Clara să petreacă timpul cu el, prezentând-o grupului său de prieteni. Petrecutul timpului împreună devine ceva uzual pentru cei doi, iar Clara descoperă că nutrește sentimente pentru Tucker. Prinsă între latura ei umană și cea angelică, între propriul destin și cel al lui Christian, minciună și sinceritate, va exista loc în viaţa ei pentru dragostea faţă de Tucker?

PUNCTAJ: 5/5

Părerea mea:

unearthly_banner

Nici nu vă imaginați cât de mult mi-am dorit cartea! Suspinam de fiecare dată când o vedeam și o prietenă foarte bună mi-a făcut-o cadou de ziua mea, în vară. Am așteptat până în ianuarie să o citesc, pentru a avea seria completă. Toți bloggerii străini lăudau cartea și pe bună dreptate. În Unearthly, personajele și locațiile sunt atât de frumos descrise, încât sunt foarte ușor de imaginat și totul pare real și viu. Clara este un personaj de care te atașezi imediat, datorită laturii sale angelice care o determină să fie o fiică și o soră grijulie, bună și înțelegătoare. Puținele sale cunoștințe despre îngeri îi creează confuzie când își descoperă scopul, dar își ia misiunea în serios și are parte de ajutor din partea mamei sale, cam secretoasă de felul ei, dar foarte implicată în viaţa copiilor ei. Relația cu Jeffrey, fratele mai mic, este adorabilă și mi-a plăcut grija pe care i-o poartă și micile lor comploturi. La școală, lucrurile sunt cam dificile pentru Clara. Atenția ei trebuie să fie mereu asupra lui Christian, pentru a descoperi informații noi care i-ar putea fi utile în salvarea lui, iar de multe ori este copleșită și nevoită să-și neglijeze prietenele. Christian pare la început foarte drăguț și amabil, dar o dezamăgește pe Clara – mai degrabă umilește, încât ea rămâne prietenă cu el numai din cauza scopului, toată concepția despre găsirea „băiatului perfect” fiindu-i spulberată. În schimb, Tucker, în ciuda atitudinii lui îndrăznețe, se dovedește a fi fermecător și între cei doi se formează o legătură strânsă de prietenie care se transformă treptat într-o relație minunată. Când e împreună cu Tucker, Clara uită de latura ei angelică, iar neglijenţa îl apropie pe acesta de secretul ei. La finalul cărții, evoluția personajelor este vizibilă și deznodământul are un impact incredibil asupra întregului fir narativ, creat progresiv. Detaliile despre îngeri nu prezintă un concept foarte nou și original – poate doar menționarea limbii angelice, dar se îmbină perfect în poveste. Carisma personajelor, realismul împrejurimilor, intriga și elementele fantastice alcătuiesc o lectura specială, pentru cititorii în căutarea unei cărți cu un caracter simplist, dar cu o evoluție fluentă.

Continuarea seriei: Hallowed, volumul 2

Reclame

3 gânduri despre „Jurnal de lectură (75)

  1. Foarte frumoasă recenzia ta! Şi eu am pus ochii de multă vreme pe această serie şi sper ca la vară să pot încerca şi eu primul volum. Nu am citit multe cărţi cu îngeri însă cred că aceasta mi-ar plăcea! 😀 Lectură plăcută în continuare!

  2. Pingback: Jurnal de lectură (82) | Daniella

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s