Jurnal de lectură (77)

MOŞTENIREA FAMILIEI VAN ALEN – volumul 4, seria Sânge Albastru
de Melissa de la Cruz

Mostenirea-familiei-Van-Alen

Informaţii:
Editura: LEDA
Titlu original: The Van Alen Legacy
Coperta: cartonată cu supracopertă
Nr. pagini: 324
Preț: 44.90 lei
Comandă cartea.

Descrierea oficială:

Acţiunea celui de-al patrulea volum al seriei ─ considerat de cititori cel mai bun de până acum! ─ începe la un an după evenimentele din Revelaţii, încheiate cu oribilul masacru din Rio.

Multe s-au petrecut în acest an. Schuyler şi Oliver au decis să fugă din New York după ce Schuyler a fost învinuită pe nedrept de Conclav pentru moartea bunicului ei, Lawrence Van Alen; acum sunt amândoi la Paris, încercând să obţină o audienţă la conducătoarea Conclavului european, de la care speră să primească protecţie şi sprijin. Schuyler nu mai este fetiţa timidă şi nesigură din primul volum al seriei; puterile ei au crescut şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a-şi urma misiunea pe care i-a încredinţat-o bunicul său. Cât despre relaţia ei cu Jack, ştie că lui îi este menit să fie alături de Mimi, iar ea deja a ales să rămână cu Oliver. Şi totuşi, oare nu cumva se repetă povestea mamei ei? Oare nu cumva există iubiri pentru care merită să mori?
Mimi s-a alăturat echipei de Venatori condusă de Kingsley Martin, cu care străbate lumea în căutarea lui Jordan, surioara răpită a lui Bliss, care poartă în ea spiritul Străjerului. Personajul lui Mimi capătă acum dimensiuni profunde şi personalitatea ei, cândva unidimensională şi antipatică, suferă schimbări, dovedind că există în ea disponibilităţi pentru pasiune, dar şi compasiune.
Bliss Llewellyn joacă şi ea un rol esenţial, căci a devenit un Sânge Argintiu şi în trupul ei sălăşluieşte un spirit malefic şi puternic. În vreme ce luptă să-şi recapete controlul asupra trupului, minţii şi viitorului ei, trebuie să găsească forţa de a se elibera de Vizitator ─ sau e sortită să fie sclava lui pentru eternitate?

Părerea mea:

Dacă ar trebui să rezum cartea într-un singur cuvânt, aş spune maturizare. De ce? Pentru că după masacrul din Rio, personajele noastre mult îndrăgite sunt mai mature decât ne-am fi așteptat noi vreodată să fie. Mimi se transformă dintr-o divă răutăcioasă într-un membru matur, vigilent și rațional al celor cu Sange Albastru ajutând într-o misiune importantă, la finalul cărții o salvează pe Schuyler și nu se împotrivește alegerii făcute de Jack. Mi-a părut foarte rău de suferința ei. Bliss trece prin cele mai groaznice momente din viaţa ei, acum că nu mai are control asupra propriului ei creier și corp. Dar determinarea ei de a-și recupera viaţa înapoi este susținută cu mult curaj. Bliss reușește să evadeze din acel vid al minţii în care o izolează Vizitatorul din mintea ei, descoperind că propriul ei destin se intersectează cu planurile celor cu Sânge Argintiu. Schuyler și Oliver sunt pe fugă de un an și sunt nevoiți să ducă un trai modest în destinații diferite pentru a nu fi găsiți de Venatori. Plănuiesc să ceară ajutorul comisiei europene al celor cu Sânge Albastru, dar soarta i-l aduc în cale pe Jack Force, care îi asigură că îi protejează, afirmație dovedită. Oliver ia o decizie înțeleaptă și matură când o lasă pe Schuyler în grija lui Jack, pentru că este conștient de capacitățile sale umane limitate și de faptul că sentimentele lui Schuyler pentru el nu vor fi niciodată la fel de intense ca cele pentru Jack. Pe parcurs, avem parte de multe secrete și trădări neașteptate din partea adulților, dar și de surprize plăcute, de mult timp așteptate. Fără doar și poate, seria Sânge Albastru este minunată, îmi place enorm de mult, o ador, dar din păcate am uitat mare parte din acțiunea petrecută în volumele anterioare și nu aş fi fost capabilă să-i scriu un rezumat reușit acestui volum. Personajele complexe, destinațiile exotice și elementele istorice, cât și mitologice, tradițiile vampirilor  îmbinate cu lumea glamorous din New York creează o lectură perfectă, pe care o recomand. Nu cred că o să vă dezamăgească. 😀

Alte recenzii: volumul 3

PUNCTAJ: 4/5

2 gânduri despre „Jurnal de lectură (77)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s